Links

steenworp

Verlaagd BTW goed voor de bouw

08 september 2010

Bouwend Nederland is verheugd over de voorgestelde maatregelen van het ministerie van Financiën. Vooral het verlaagde btw-tarief op arbeid bij renovatie- en onderhoudswerkzaamheden kan extra werk opleveren voor het midden- en kleinbedrijf in de bouwsector. Bouwend Nederland ziet met de voorgestelde maatregelen haar pleidooi in Den Haag voor een verlaging van het btw-tarief beloond.

 

Elco Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland: "We zijn hier al jaren mee bezig. Het is fantastisch dat het ministerie van Financiën nu met dit pakket aan maatregelen komt. De werkgelegenheid in de bouw en dan met name in het midden- en kleinbedrijf zal er bij gebaat zijn. Juist omdat deze maatregelen vooral op de consumenten zijn gericht. De consument is degene die het direct in zijn portemonnee gaat merken dat de btw op arbeid bij renovatie en onderhoud aan de woning is verlaagd. En juist die consument is de belangrijkste klant van het mkb in de bouwsector. De timing is, met het vrijkomen van de spaarloontegoeden, ideaal. Een beter moment om te investeren in de eigen woning, is haast niet denkbaar."

 

Bouwend Nederland hoopt dat het beschikbare budget een extra investeringsimpuls opwekt. De arbeidscomponent, die nu onder het lage 6% btw-tarief wordt gebracht, bepaalt immers ongeveer 50 procent van de totale kosten van een werk.

 

Bron: insideinformation.nl