Links

steenworp

New Babylon bereikt hoogste punt

04 november 2011

New Babylon bereikt hoogste punt


De 44 verdiepingen hoge woontoren City Tower in Den Haag bereikt vandaag 4 november zijn hoogste punt. De toren is met 142 meter de hoogste woontoren van de stad en van het project New Babylon, waarvan hij deel uitmaakt.
De City Tower omvat in totaal 99 koop- en 106 huurappartementen die in december 2005 zijn verkocht aan Amvest, dat voor ruim 57 miljoen investeerde in 168 woningen en parkeerplaatsen in het project. Na oplevering biedt New Babylon bovendien ruimte aan een full service business center met kantoren, een winkelcentrum, fitnessruimte, hotel, restaurants en bars. New Babylon ligt in de binnenstad van Den Haag, direct naast het station Den Haag Centraal.

Babylon Den Haag en Bouwcombinatie New Babylon (Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling en Boele & van Eesteren) begonnen in mei 2007 met de metamorfose van het oude Babylon. In het tweede kwartaal van 2012 worden de appartementen opgeleverd. Dan wordt ook het New Babylon Business Center (NBC) opgeleverd. De officiële opening van het winkelcentrum wordt verwacht in september 2012. New Babylon is ontworpen door Meyer en Van Schooten Architecten.

De Sales Gallery aan de Bezuidenhoutseweg begint op zaterdag 12 november met de verhuur en verkoop van de appartementen en penthouses in de City Tower. De naastgelegen Park Tower (100 meter) is eind 2010 opgeleverd en voor 80 procent bewoond.