Links

steenworp

CEO Siemens Nederland roept op tot 'Haagse coalitie'

25 november 2011

Bron: PropertyNL

Categorie: Overig

 

DEN HAAG - Grote eindgebruikers, beleggers, ontwikkelaars, adviseurs en gemeente moeten de handen ineen slaan om een duidelijke toekomstvisie te ontwikkelen voor de stad Den Haag in 2030. Die oproep deed gisteren Ab van der Touw, CEO Siemens Nederland tijdens het Cityforum Den Haag.

 

Het forum is een initiatief van de Stichting Den Haag Nieuw Centrum in samenwerking met Het Financieele Dagblad, PropertyNL en de gemeente Den Haag. In zijn keynote zei burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag dat in de zuidelijke Randstad de komende jaren belangrijke voortgang zal worden geboekt in een nadere samenwerking tussen Rotterdam en Den Haag. 'Rotterdam heeft de fysieke Maasvlakte, Den Haag heeft de intellectuele Maasvlakte', zei Van Aartsen, doelend op de ambitie van Den Haag verder uit te groeien tot een internationaal centrum van vrede en recht.

Greg Clark, internationaal adviseur inzake de ontwikkeling van steden en fellow van het Urban Land Institute, zei initiatieven in de Zuidelijke Randstad toe te juichen. Hij zei dat deze dient te worden ondersteund door een duidelijke 'branding' van deze initiatieven die op een nationaal niveau moeten worden ondersteund. Clark wees erop dat de historische positie van Nederland als een tolerante, open samenleving momenteel internationaal dreigt te eroderen en dat dit - indien het geen halt wordt toegeroepen - de ambities van de Nederlandse steden kan frustreren.